Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-05@20:17:04 GMT

دهه پنجم انقلاب زمانی برای فرهنگ‌سازی قرآن باشد

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۱۵۸۹۸

دهه پنجم انقلاب زمانی برای فرهنگ‌سازی قرآن باشد

به گزارش ایکنا از خوزستان، مهدی قره‌شیخ‌لو، رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم کشور در همایش «حامیان قرآن حافظان انقلاب» که امروز، ششم بهمن‌ماه در دارالقرآن خوزستان برگزار شد، ضمن تبریک فرا رسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: از اینکه این فرصت پیش آمده تا در قالب کاروان قرآنی انقلاب از اول تا 22 بهمن در استان‌های مختلف حضور پیدا کنیم، خدا را شاکر هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدا به ویژه شهدای خوزستان گفت: در طول 40 سال گذشته در حوزه فعالیت‌های قرآنی اتفاقات بسیار خوبی افتاده که حاکی از ظرفیت‌های قرآنی بسیار خوب کشور ما است. یکی از اهداف کاروان قرآنی انقلاب به نمایش گذاشتن همین ظرفیت‌های قرآنی استان‌ها و رویش‌های بعد از انقلاب اسلامی است. ما باید این توانمندی‌ها را به هم تذکر دهیم و بدانیم در این 40 سال چه اتفاقاتی افتاده است. 

قره‌شیخ‌لو با بیان اینکه در طول این سال‌ها ما موفقیت‌های زیادی کسب کردیم، افزود: در عرصه مسابقات بین‌المللی حدود 180 رتبه بین‌المللی کسب شده است که این آمار تقریباً در هیچ کشور اسلامی نظیر ندارد. ما در هفته آینده میزبان جمع قاریان و حافظان بین‌المللی کشورمان در مشهد مقدس هستیم و نزدیک به 200 نفر در این برنامه شرکت می‌کنند.

رئیس سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به رشد تعداد حافظان قرآن نسبت به پیش از انقلاب اسلامی گفت: در حال حاضر بیش از 20 هزار حافظ قرآن در کشور داریم که 80 درصد آن را بانوان تشکیل می‌دهند و این یک امتیاز برای بانوان است. وجود 10 هزار تشکل قرآنی در کشور در قالب مؤسسات و خانه‌های قرآنی هم بیانگر ظرفیت‌های قرآنی انقلاب در چهل سال گذشته است.

وی ادامه داد: به هر حال اتفاقات بسیار خوبی در این مدت اتفاق افتاده که باید قدردان باشیم؛ اما با آن نقطه مطلوب که انتظار همه جامعه قرآنی و مردم کشورمان است که وضعیت قرآنی کشور در تراز جمهوری اسلامی باشد، هنوز فاصله داریم و همه باید تلاش کنیم که به آن نقطه مطلوب برسیم تا فضای قرآنی بر کشور حاکم باشد و مردم بتوانند زندگی و رفتار خود را با قرآن تنظیم کنند؛ این کار سختی است که همه باید برای تحقق آن بسیج شوند. 

قره‌شیخ‌لو تأکید کرد: اگر قرار باشد اهل قرآن حفاظتی از انقلاب داشته باشند طبیعتاً توقع این است که از فرهنگ انقلابی بودن که مبتنی بر قرآن است، حفاظت کنند. بقای این انقلاب بسته به این است که ما چقدر به اصول قرآنی در ادامه انقلاب پایبند باشیم. حفاظت از آرمان‌های قرآنی انقلاب رسالت جامعه قرآنی است.

رئیس سازمان دارالقرآن کشور بیان کرد: باید تلاش کنیم فرهنگ قرآن در جامعه نهادینه کنیم، در این حوزه در طول 40 سال گذشته کار کمتر شده است. فعالیت‌های خوب باید ادامه پیدا کند، اما تمرکز ما در آغاز دهه پنجم انقلاب باید بر فرهنگ‌سازی قرآنی در جامعه و نزدیک کردن اعمال مردم به قرآن باشد. انس با قرآن باید به جزیی از عادات مردم ما در جامعه تبدیل شود. 

وی اظهار کرد: وظیفه جامعه قرآنی وظیفه خطیر و حساسی است و همان‌طور که مراقبت‌های لازم را باید از خود داشته باشند، به عنوان کسانی که در منظر مردم قرار دارند و جامعه از آنها انتظار دارد، باید تلاش کنند این فرهنگ را به جامعه و نسل جوان انتقال دهند. نوجوانی که در ابتدای برنامه تلاوت کرد از توان قرآنی نظام جمهوری اسلامی است؛ ان‌شاء‌الله این رویش‌ها هم قاریان خوبی شوند و هم در کنار آن، متخلق به اخلاق قرآنی باشند و هر یک در هر جایی که مشغول به خدمت شوند نماینده فرهنگ قرآن باشند.

قره‌شیخ‌لو گفت: امیدوارم این همایش‌ها و نشست‌ها وسیله‌ای برای نزدیک شدن جامعه قرآنی به هم در سطح استان‌ها و کشور باشد و اثرات این یکپارچگی خیلی زود خود را در جامعه نشان دهد.

رئیس سازمان دارالقرآن کشور در پایان با اشاره به مرکز تازه تأسیس دارالقرآن استان خوزستان گفت: امیدوارم این دارالقرآن، مرکزی برای تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی در سطح کشور باشد. امکاناتی در این مکان وجود دارد که می‌تواند آن را به پایگاه کادرسازی قرآنی برای استان‌های مختلف تبدیل کند و قطعاً خوزستان با نیروهایی که دارد می‌تواند این مأموریت را انجام دهد.

 انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا خوزستان کاروان قرآنی انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۱۵۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد

رئیس­ جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.   به گزارش ایسنا،  سیدابراهیم رئیسی، ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است را به این شرح برای اجرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای فرهنگ عمومی ابلاغ کرد:   «ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی براساس مصوبه جلسه ۴۶۳ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۲۴ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی (به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) به تصویب رسیده است به شرح ذیل برای اجراء ابلاغ می­گردد:   «ماده واحده- با استناد به ماده ۲ آیین­‌نامه شورای فرهنگ عمومی (مصوب جلسه ۳۹۸ مورخ ۱۳۷۶/۰۳/۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی و اصلاحات بعدی آن)، خانم عاطفه خادمی به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی انتخاب می‌­شود».   عاطفه خادمی   عاطفه خادمی کیست عاطفه خادمی پیش از این به‌عنوان مشاور اجتماعی وزیر و دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وزارتخانه مشغول به فعالیت بود.   گفتنی است، خادمی متولد سال  ۱۳۶۳ شهرستان بروجرد و دانش آموخته دکترای سیاستگذاری فرهنگی و به عنوان اولین زن فارغ التحصیل این رشته در کشور است.   وی عضو هیأت علمی پژوهشگاه  مطالعات فرهنگی اجتماعی و تمدنی و دارای تألیفات پژوهشی با رویکرد سیاستگذاری در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی به‌ویژه  با محوریت زنان و خانواده نیز هست.   در سوابق علمی و اجرایی وی می‌توان به تجربه همکاری با نهادهای مختلف مانند سازمان صدا و سیما، پژوهشگاه های مرتبط در حوزه علوم انسانی حول بررسی مسائل مختلف حوزه فرهنگ‌ و اجتماع، متمرکز بر حوزه های تحولی، مسئول دبیرخانه تحول مجتمع های قضایی خانواده در قوه قضاییه و دبیر دبیرخانه کمیته اجتماعی و فرهنگی سند تحول دولت سیزدهم اشاره کرد.   یادآور می‌شود، پیش از این سیدمجید امامی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در این مسئولیت خدمت می‌کرد.   کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • فضای قرآنی در جامعه رو به گسترش است
  • بزرگترین رویداد قرآنی کشور با حضور بیش از ۱۶۰۰ حافظ از خراسان رضوی برگزار شد
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات اسلامی: کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • سابقه دیرینه دارالقرآن الکریم حرم رضوی در زمینه ترویج قرآن کریم
  • دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی، منادی قرآن و معارف اهل بیت(ع)
  • برگزاری آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در قزوین