Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران گفت: به لحاظ کمی یک هشتم شورای قبل هم تغییر نام نداشتیم و کل تعداد نام‌ها که در این شورا نام گذاری شده تعدادش به حدود ۶۰۰ نام می‌رسد یعنی در هر سال حدود صد و پنجاه نام جدید در این شهر افزوده شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدجواد حق‌شناس در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به آئین رونمایی از سردیس و پلاک کوبی خیابان دکتر بدرالزمان قریب، نوشت:

"معتقدم یکی از وظایفی که از آغاز پدید آمدن شهرها صورت گرفت، مسئولیت نام‎گذاری اماکن و معابر بوده که به مدیریت شهری واگذار می‌شد و به همین دلیل نام‌ها فقط یک نام نیستند بلکه یک نشانه و موقعیت و تعریف هستند و به عبارتی بخش مهمی از حقیقت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در کتاب آسمانی قرآن می‌بینیم که اصلاً آغاز قرآن با کلمه نام شروع می‌شود. «بسم» اولین واژه ایست که خداوند قرآن را با آن آغاز می‌کند و فرمان حضرت حق هم در واقع به بندگانش این است که خوانش و آغاز معرفت‌جویی را با نام حضرت حق آغاز کنند. عجیب این است که همه سوره‌های قرآن با نام حضرت حق آغاز شده به جز یک سوره و وقتی که در مورد حضرت آدم هم سخن می‌گویند یکی از مهم‌ترین رازهای پیوند حضرت حق با حضرت آدم که به او همه نام‌ها و کلمات را آموزش داد علم آدم اسماً کل‌ها.

پس با این جایگاه و اهمیت حتی در کلام معصومین هم داریم. بزرگترین حق و یکی از حقوق مهم فرزندان بر پدر و مادر گذاشتن نام نیکو است و این امر نشان می‌دهد که نامگذاری در اسلام چقدر جایگاه ویژه و مهمی دارد.

شاید برخی از منتقدین شورا به طعنه نام شورای پنجم را شورای نام‌گذاری گذاشتند. واقعیت این بود که شاید به لحاظ کمی یک هشتم شورای قبل هم تغییر نام نداشتیم و کل تعداد نام‌ها که در این شورا نام گذاری شده تعدادش به حدود ۶۰۰ نام می‌رسد یعنی در هر سال حدود صد و پنجاه نام جدید در این شهر افزوده شد.

فرضا در دوره قبل در نامگذاری‌ها سه هزار تغییر داشتیم، این نسبت در این دوره کم شده، اما اینکه چرا این نام‌گذاری‎ها مورد توجه قرار گرفت، دلیلش این بوده که سعی کردیم به نام‌های بزرگان و عزیزانمان توجه کنیم که در رأس این توجه نام شهدا بود و من این افتخار را دارم به عنوان یک ایثارگر بگویم که بیش از چهل و پنج درصد از نامگذاری‌های این دوره مربوط به شهدای عزیز بوده است مانند: شهید سلیمانی، شهید فخری‎زاده، شهید حججی که جزو مشاهیر این دوره هستند تا شهدای حرم و دفاع مقدس و حتی شهدای قبل از انقلاب از اتفاقاتی بوده که در این دوره مورد توجه قرار گرفته‌اند. "

کد خبر 503194

منبع: ایمنا

کلیدواژه: محمدجواد حق شناس نامگذاری خیابان تغییر نام خیابان شوراي شهر تهران مصوبات شورای شهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نام گذاری حضرت حق نام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۸۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ۳ مصوبه اخیر این شورا را به دستگاه های مربوطه ابلاغ کرد.

به گزارش مشرق، آیت الله سید ابراهیم رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را به شورای عالی حوزه های علمیه، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ کرد.

اعضای شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی

بر اساس این گزارش، نخستین مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده واحده اصلاح ماده ۴ آیین نامه شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که در جلسه ۸ اسفند ۱۴۰۲ این شورا به تصویب رسیده بود.

مطابق این مصوبه، اعضای شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شدند که به شرح زیر است:

سه نماینده از شورای عالی حوزه های علمیه

سه نماینده از شورای عالی انقلاب فرهنگی

مدیر حوزه های علمیه یا نماینده وی

رئیس جامعة المصطفی العالمیة یا نماینده وی

مدیران حوزه های علمیه خراسان، اصفهان، خواهران، جامعة الزهراء

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم

۷ تن از فضلای صاحب نظر حوزوی

افراد فوق الذکر به مدت ۳ سال به عضویت در شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب می شوند.

اعضای کمیته جذب هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان

مصوبه دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی که در ۸ اسفند ۱۴۰۲ مصوب شده و رئیس جمهور آن را برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش و هیأت عالی جذب اساتید دانشگاه ها ابلاغ کرد، «ماده واحده تعیین اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» بود.

وزیر آموزش و پرورش به عنوان رئیس هیأت مرکزی جذب، رئیس دانشگاه فرهنگیان به عنوان دبیر هیأت مرکزی جذب، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، دبیر ستاد نظارت تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به عنوان اعضای حقوقی و اسدالله اسدی گرمارودی، سعید غیاثی ندوشن، سید نقی موسوی، فهیمه فرهمندپور و فخرالسادات نصیری به عنوان اعضای حقیقی برای مدت ۴ سال انتخاب شدند.

اعضای هیأت عالی تجدید نظر وزارتین علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد

مصوبه سوم این شورا در ۸ اسفند ۱۴۰۲ که ۱۱ اردیبهشت امسال از سوی رئیس جمهور به وزرات خانه های علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد ابلاغ شد، «ماده واحده انتخاب نمایندگان شورای انقلاب فرهنگی در هیأت های عالی تجدید نظر وزارت علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد» بود.

طبق این مصوبه، محمدرضا مخبر دزفولی در کسوت نمایندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیأت عالی تجدید نظر وزارت علوم و دانشگاه آزاد ابقا و سید سعیدرضا عاملی به عضویت نمایندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیأت تجدیدنظر وزارت بهداشت انتخاب شد.

دیگر خبرها

  • البرز| شورای ششم جذب نیروی جدید نداشته است
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • رکورد شهرداری در ایجاد مخازن آب اضطراری | پیرهادی: ۷۰ درصد مخازن در این دوره ایجاد شدند
  • قراردادهای سفر زاکانی به چین محرمانه است
  • چمران: قرار نیست درختی در محدوده پارک لاله قطع شود
  • واکنش چمران به حصارکشی درون بوستان لاله تهران/قرار نیست درختی در این محدوده قطع شود
  • لرستان؛ سیاهپوشِ اختر ششم
  • نظارت بر فیلم‌های خارجی و چند ابهام    
  • جشنواره روستایی عشایری آسمان هشتم در بوشهر دارای عمق و پیشرفت بود